Фън шуй принципи и съвети 

Начало » Фън шуй принципи и съвети 

Фън Шуй принципи

 Фън Шуй принципи
 Фън Шуй принципи 
Уважаеми клиенти, основен принцип във фън шуй е да купувате само символи, които Ви харесват само тогава те ще Ви донесат търсената радост. От дългогодишния опит в продажба на талисмани и всякакви езотерични предмети ние в магазин Дария сме установили, че е много важно всеки човек да избере търсения от него символ не по снимка, а на живо защото това са мистични предмети и символи, всеки, от които носи специфична енергия. Избора на подобен предмет е като любов от пръв поглед. Всеки човек притежава интуиция и чрез нея избора на фън шуй символ не може да бъде грешен.
Запитване

Какво е Фън Шуй - на кратко

 Какво е Фън Шуй - на кратко
 Какво е Фън Шуй - на кратко 
Фън Шуй е древна китайска практика, която има за цел постигането на удовлетвореност от живота, предлагайки осигуряване на благосъстояние, добро здраве и добри взаимоотношения, чрез използване на положителна Чи енергия, която се намира около нас (в дома, офиса и околната среда). С Чи наричаме материя или енергия, която може да бъде видима или не видима. Чи се носи и разпръсква от вятъра, а запазва от водата. От тук и името Фън Шуй (означаващо Вятър и Вода). Фън Шуй се използва за манипулиране на Чи, чрез което се създават благоприятни условия в живота ни, спомагащи за постигане на житейско щастие.
Запитване

Къде, какво, как във Фън Шуй.

 Къде, какво, как във Фън Шуй.
 Къде, какво, как във Фън Шуй. 
Основна цел на Фън Шуй е да благоприятства жизнената среда като основно жизнено пространство е дома на всеки от нас. Фън Шуй разделя дома на сектори като основните сектори са обвързани с посоките на света. Тук ще бъдат разгледани секторите във Фън Шуй както и различните помещения в дома и какво и къде е най добре да поставим.
Запитване

27 съвета от Фън Шуй за привличане на любов

 27 съвета от Фън Шуй за привличане на любов
 27 съвета от Фън Шуй за привличане на любов 
1. Легло със солидна табла Добрата солидна табла на леглото е важна за качеството на съня Ви, защото Ви дава чувство на сигурност. Научните изследвания са стигнали до заключение, че лошото качество на съня може да е в ущърб на Вашето умствено и физическо здраве, включително да изчерпа сексуалната енергия. Така, че не само таблата, но всяка спалня според Фън Шуй, която помага за подобряване на съня, е необходима основа за подобряване на романтиката в спалнята. 2. Освежете вашите легла и спално бельо Някои експерти по Фън Шуй твърдят, че новите легла и спално бельо могат да помогнат за освежаване на романтичните отношения. Други, казват да се използват цветове като бяло, ярко зелено или розово, за да увеличите страстта във връзката си и да избягвате червеното, защото може да разпадне връзката ви. Въпреки тези препоръки във Фън Шуй се казва, че всеки трябва да купува само неща, които му харесват така, че ако имате чаршафи с други цветове не бързайте да ги изхвърляте защото е възможно и те да Ви донесат добър Фън Шуй.
Запитване

Фън Шуй за спалнята

 Фън Шуй за спалнята
 Фън Шуй за спалнята 
Букет живи цветя – в повечето книги за фън шуй погрешно са отричани, като аргумента се дава винаги, че те не са добър фън шуй, тъй като са отрязани. Истината е друга. Букетът живи цветя е красив и кара хората да се усмихват когато го поставят в дома или офиса си, а това е един сигурен генератор на добра Чи. Запомнете, обаче цветята винаги трябва да са потопени в чиста и прясна вода. Букетът живи цветя е с неутрална енергия, така че дори да не подобрят енергиините потоци в стаята, чрез красотата си със сигурност няма да навредят. Букет живи цветя е прекрасен индикатор за наличието на добра или лоша енергия в помещението. Ако цветята не увяхват дълго време това означава, че енергията в стаята е добра и обратно, ако увехнат значи енергията в стаята е лоша. В този ред на мисли цветята може да се използват за определяне на добри и лоши сектори в дома и веднъж като разберем къде какъв сектор е можем да знаем дали да го избегнем или да го използваме. Така, че спокойно може да поставяте цветя в дома и спалнята си. Единственото условие да подържате стаята или спалнята в безупречна чистота, както и водата на цветята – винаги пресна и чиста. Не забравяйте, обаче че изкуствено цвете поставно където и да е в дома е отличен фън шуй.
Запитване

Кристал диамант във Фън Шуй

 Кристал диамант във Фън Шуй
 Кристал диамант във Фън Шуй 
Многостенните кристали по Фън Шуй освен, че са изключително красиви имат своя символика чрез, която са сериозно застъпени във Фън Шуй като аксесоари за привличане и генериране на положителна Чи енергия. Формата, в която са изработени не е избрана случайно. Тя е подбрана за да имитират шлифовани скъпоценни камъни. Така обработените кристали във Фън Шуй символизират реализацията на всичките мечти за финансов успех и добро здраве. Кристали с тази форма се използват във Фън Шуй при прилагане на метода на визуализация, при който се вярва, че взирането в кристал с форма на скъпоценен камък спомага за сбъдване на съкровенните мечти и желания на собственика си като спомага за постигане на всички финансови и здравни успехи. Тези „бижута“ изработени от синтетичен кристал, чрез красивата си шлифовка на диамант блестят когато ги огрее светлина, чрез което спомагат за разприскване на позитивна Чи над големи площи и затова са често използвани във Фън Шуй. Важно е да се знае, че според Фън Шуй когато негативна енергия попадне в кристала – диамант, тя се преобразува в положителна енергия.
Запитване

Мандаринови патици - символ на любов във Фън Шуй

 Мандаринови патици - символ на любов във Фън Шуй
 Мандаринови патици - символ на любов във Фън Шуй 
Двойката Мандаринови патици символизира щастие в любовта и предполагат романтика, отдаване, обич, безгранична вярност, споделеност и вечна любов. Мандариновите патици живеят по двойки и скърбят ако загубят партньора си, поради което отдавна са смятани за традиционен и мощен символ на любов и блажен семеен живот във Фън Шуй практиката. Поставянето на двойка мандаринови патици в близост до собственика (пр. в стаята в която прекарвате най - дълго време) те се превръщат в мощно оръжие за насърчаване на любовни отношения и интимни връзки. За не обвързаните хора, двойката мандаринови патици увеличава шансовете за намиране на любовен партньор. За тези който имат любими хора до себе си, мандариновите патици благоприятстват за ускоряване възможностите за брак, а за тези, които имат брак, спомагат за щастлив, безоблачен и дълъг семеен живот. За увеличаване символизма на Мандариновите патици, те често се изобразяват върху листо от Лотос. Докато Мандариновите патици са известни със силния си символизъм на вярност и любов, листото от лотос има далеч повече символични значения. Провъзгласен за цвете на добрия късмет от Фън Шуй специалистите, Лотосът спомага за превръщането на лошия късмет в добър и съхраняването на радостта и мира. Лотосът е символ на хармония и чистота. Понеже лотосовите листа предпазват рибите, които се крият под тях, а рибата е символ на изобилие, те също символизират защитата на благосъстоянието. Накрая, но не на последно място лотосовото семе в Китай е символ на пожелание за сдобиване с многочетна челяд (най – вече син).
Запитване

Ба Гуа - или как да защитим дома си според Фън Шуй

 Ба Гуа - или как да защитим дома си според Фън Шуй
 Ба Гуа - или как да защитим дома си според Фън Шуй 
Ба Гуа е с осмоъгълна форма обикновено направно от дърво, въпреки че в последните години се срещат и образци от метал, пласмаса, камък и др. материали. Ба Гуа е кръгло огледало около, което са изобразени осем триграми. Ба Гуа се използва от най-старото училище по Фън Шуй още от Сонг династията (960-1279 след христа). То се използва за корекция когато нещата около нас не са с подходяща форма. Приложението му в наши дни е още по – голямо тъй като повечето от нас живеят в градове, където околната среда е заменена от високи новопостоени сгради и пътища построени от хора. Тайната на защитните способности на Ба Гуа се крие в подредбата на осемте триграми, Лушо диаграмата (писанията на реката Лу) петте елемента и огледало в средата. Осемте триграми (произлизат от И-Чинг, позната още като Книгата на промяната) са образец на промените в нашата вселена и изразените и енергии с техните трансформации. Събития и еволюция на природата записани чрез диаграми от плътни линии (янг и ин) наречени триграми. Всички тези природни промени влияят върху здравето, живота и отношенията на хората.
Запитване

Сърцето от розов кварц - любовна енергия във Фън Шуй

 Сърцето от розов кварц - любовна енергия във Фън Шуй
 Сърцето от розов кварц - любовна енергия във Фън Шуй 
Розовият Кварц е известен като камъка на любовта. Неговата любовна енергия се засилва още повече когато е с формата на сърце. Розовия кварц е известен с нежността и вдъхновението, което носи в себе си. Розовия кварц спомага за разбирането на любовта. Той носи на притежателя си нова любовна енергия и премахва енергията на стари емоционални рани като ни учи да се обичаме повече. При любовните въпроси и интимните връзки, розовия кватц във формата на сърце повишава доверието, улеснява общуването и създава чувство за отдаденост. Розовия кварц, несъмнено е най – подходящ за хора търсещи нова любов. Той е подходящ за всички хора, подминати от любовта като привлича любов и прави притежателя си атрактивен за околните. За хора, които силно желаят да намерят любовта е препоръчително да носят две сърца в себе си винаги. Сърцата трябва да са две тъй като така символизират любовна двойка. Как се използва сърцето от розов кварц във фън шуй.
Запитване

Фън шуй

 Фън шуй
 Фън шуй 
Фън Шуй с тези две думи ние „европейците“ си обясняваме една източна не до толкова позната нам култура, но решим ли да се потопим в нея намираме много общи с нашата, а и с другите култури неща. Това е и причината толкова хора по света да са толкова вглъбени в нея. Основното при Фън Шуй е, че ни учи на търпимост и положителен начин на мислене. Основни правила „ако си добър носиш добро“ „за да си щастлив трябва да вярваш“ и т.н. В днешно време е лесно човек да се сдобие с литература, разкриваща тайните на Фън Шуй и всеки може да намери в тях това, което му е нужно. С представените по долу символи и значенията се надяваме да Ви бъдем полезни при Ваште пътешествия из дълбините на това така непознато-познато изкуство Фън Шуй. Когато всеки от Вас реши да подрежда своя дом според правилата на Фън Шуй нека има предвид само едно единствено правило, а именно: „Избягвайте всичко, което Ви се струва заплашително. Стремете се да се обградите с картини и предмети, които Ви вдъхновяват и излъчват щастие, богатство и благополучие.“
Запитване

Съвети за Фън Шуй

 Съвети за Фън Шуй
 Съвети за Фън Шуй 
В езотеричен магазин Дария ще получите компетентен съвет за това как и къде да раположите избрания от Вас Фън Шуй символ. Фън Шуй символите, който предлагаме са автентични китайски символи, изработени по всички правила на китайската традиция и култура.
Запитване

Фън Шуй за пари и богатство

 Фън Шуй за пари и богатство
 Фън Шуй за пари и богатство  
Фън шуй е метод за манипулиране на енергията чрез съзнателното поставяне на обекти в нашата околна среда. Обектите, които контролираме, изпращат съобщения за това как бихме искали живота ни да върви. Фън шуй ни дава начин да изпратим съобщенията, които искаме да изпратим. Енергията, която се манипулира, е енергията на нашите тела и енергията на нашите умове. Различни символи за корекция и привличане на пари и богатство по Фън Шуй. Многостенен кристал Най-често използваните символи за корекция във фън шуй са кристалите, вятърните камбанки, огледалата и червеният цвят. Във философията на фън шуй един кристал представлява разпръскването на енергия, защото ясният кристал наистина може да разпръсне енергията - може да отрази ярката слънчева светлина в дъги. Той може да бъде изработен от бистро стъкло с високо съдържание на олово, така че да прави дъги на слънчева светлина. Добре е да е многостенен за да пречупва светлината. Дръжте кристала чист, за да може той да блести.
Запитване
Начало | Контакт с нас | © Дария 2001 ЕООД