Адрес на магазина

Онлайн гадаене

Гадаене с Ленорман

Бижута

Перли Окултни и езотерични символи Бижута талисмани Полускъпоценни камъни и минерали

Аксесоари

Подаръци за мъже Миниатюри

Фън Шуй символи

Фън шуй принципи и съвети  Ба Гуа огледало и лу пан компас  Фън Шуй за богатство  Фън Шуй за любов  Фън Шуй за късмет  Фън Шуй за дома  Животните по Фън Шуй   Китайски божества  Китайски зодии  

Окултизъм

Ленорман и оракули   Гадаене и ясновидство  Махало за гадаене   Оргонит Руни

Карти Таро

Екстравагантно Таро Мини таро   Любовно - еротично Таро  Приказно Таро  Мистично Таро  Луксозно Таро  Художествено Таро  Класическо Таро История на Таро   Аксесоари за Таро   Значение на картите Таро
и Мадам Ленорман 
Подредби за карти Таро  

Кукли от порцелан

Мини порцеланови кукли Порцеланови кукли

Технологични подаръци

Laptop Skin протектор Чанти, раници, калъфи Забавни подаръци

Бърз контакт

+359 2 9815573

+359 88 8246434

Снимка на магазина

Информация

За нас Адрес на магазина Начало

Приятели

Радиестезично махало Портал за езотерика Онлайн гадаене Семеен терапевт Посетете ни във Facebook

История на Таро  

Начало » История на Таро  

Какво трябва да знаем преди да купим таро

 Какво трябва да знаем преди да купим таро  Какво трябва да знаем преди да купим таро 
Първото и най-важно нещо е: ТАРО е създадено за забавление. Негова основна функция е да ни радва, а не да ни плаши и стряска. Когато за първи път решите да си купите ТАРО се водете от собствената си интуиция. Купете тази колода, която според вас е най- красива тази, която Ви кара да и се възхищавате, а не тази за която сте чели или пък ваш познат притежава. Не бързайте да започвате да предсказвате с нея. Разгледайте я внимателно, детайлно след това прочетете значението на всяка карта. Сравнете тълкованието с вашето лично впечатление от всяка карта някъде там по средата е истинското и гадателско значение. Бързайте бавно, не се отчайвате ако нищо не разбирате и това което картите показват е неразбираемо за Вас. Оставете ги за известно време и ги вземете отново когато се сетите за тях. Колко ще продължи тази игра на мишка и котка аз не мога да кажа, но Ви обещавам, че в един момент „ТЕ“ вече няма да са Ви чужди. Сега вече си купете ако искате колодата за, която сте чели и тази като на съседката или пък специализирана, направете си колекция или пък не от Вас зависи... Що се отнася до литературата, която се предлага за таро мога да кажа, че е сходна в тълуването, разликите са основно в гледната точка на автора или пък влианието на конкретно религиозно течение върху значението на картите, обвързването им с астрологията или номерологият, религия или митология, фолклор или мистика и т.н. Ако имате желание прочетете всичко до което попаднете, това със сигурност ще обогати личните Ви знания, но знайте, че при гадаене вашето лично чувство, емоция и интуиция са основния Ви наръчник и точно той ще Ви даде търсените отговори. Забавлявайте се!

Ранна история на Таро

 Ранна история на Таро  Ранна история на Таро 
Предлага ме Ви една по - подробна теория за възникването на ранното Таро. Това е една от популярните теории за възникване на Таро, според която то води началото си от Италия.
Таро- познато още като Тарочи, Тарок и други подобни, представлява тесте карти, съдържащо двадесет и една „главни карти“-голям аркан, нулева карта наречена Глупакът и четири допълнителни карти към нормалното тесте от петдесет и две карти за игра-представляващи „малки карти“-малък аркан. Първоначално в Европа таро картите са били използвани за игра, докато в англо-говорящите държави, поради това, че не са били известни като карти за забавление, са използвани главно с гадателска цел, като колодата за гадаене съдържала 22-Главни аркана и 56-малки аркана.Картите за игра най-напред се появяват в Европа в края на 14-ти век разпространени от мамелюци от Египет (мамелюци-военна каста от немюсюлмани властваща в Египет, военно-политически елит формиран от немюсюлмани-роби подобно на еничарите) с бои ятаган, стикове за поло, чаши и монети. Тези бои бързо се трансформират към основни латински бой познати и до днес, а именно мечове, жезли, чаши и пентакли, широко разпространени в италианските и испански колоди таро. Освен тази интерпретация за произхода на таро съществуват още много алтернативни теории за произхода на таро. Има доказателства за това, че първата колода таро е създадена между 1410-1430 години в Милано, Ферара или Болония в северна Италия, където главния аркан с алегорични изображения е прибавен към по-често срещаните карти с четири бои. Тази нова колода била наричана „карти на триумфа“, или триумфални карти. Първото писмено свидетелство за съществуването на големия аркан е открито в дворцовия архив на Ферара от 1442година. Най-старите оцеляли карти таро са от петнадесет карти рисувани през средата на петнадесети век за Висконти-Сфорца, фамилията, управляваща по това време Милано. Няма съществуващи писмени документи с примери до осемнадесети век за това Таро да е било използвано за гадаене. Въпреки това съществува доказателство за използването на подобни карти за предсказване от 1540г. в книга озаглавена „ Оракулът на Франциско Марколино от Форли (The Oracles of Francesco Marcolino da Forli) където е описан метод на гадаене при, който се използва боята монрти (пентакли) от нормалното тесте карти за игра. Ръкопис от 1735г. наречен „Каре седмици“ и такъв от 1750г. в които са споменати начални (първични) гадателски значения на таро картите, както и система за тяхната подредба. През 1765г. Джакомо Казанова пише в своя дневник, че неговата руска любовница често използва колода карти за игра с гадателска цел.

История на картите Таро

 История на картите Таро  История на картите Таро 
До ден днешен няма единно мнение за произхода на ТАРО. Съществуват множество източници с различни теории на известни учени и окултисти като всяка една от тях има своите истини и е едно приятно четиво. Ние на свой ред ще Ви предоставим една от теориите в хронологична подредба, с което се надяваме да бъдем полезни.
1442 В град Ферара, Италия първия, съществуващ документ, в който се споменава ТАРО.
1450-1460 В Милано и Ферара, Италия се намират най-старите запазени до ден днешен колоди ТАРО, включително „Висконти таро“ и „Мантеня таро“създадени за кралския двор.
1534- В произведението „Гаргантюа“ на Франсоа Рабле ТАРО са представени като една от любимите игри на главния герой. Това е и първото доказателство за съществуването на ТАРО във Франция.
1660- В Париж е отпечатана първата колода ТАРО с Марсилски иконографии в последствие широко разпространена в цяла Европа.
1781-1784 Антоан Курт де Гебелин френски археолог причислява ТАРО с египетската култура, свързвайки го с култ към бог ТОТ. На базата на това твърдение парижкия езотерик Етейа създава ТАРО с египетска иконография.Това е първата колода създадена точно с гадателска цел.
1856 Елифас Леви се опитва да обедини различните западни окултни традиции в една. Неговото изследване за ТАРО, по специално връзката, която прави с Кабала са фундаментални за езотеричното общество.
1863 Пол Кристиан ученик на Леви осъваршенства картомантската система на своя учител и обяснява първоначалния смисъл на таро за еотеричната и масонска ложа. 1885 Уилям Уескот основател на Хермртическия орден на Златната зора създава учебник, в който големия аркана илюстрира фазите, които напътстват магьосника в надмощието на духа над материята.
1910 Артър Едуард Уейт глава на еднин от клоновете на Златнта зора, публикува колодата „Райдър -Уейт“ нарисувана от Памела Коулман Смит. Особеното е, че и малката аркана е илюстрована с алегории. Значенията на арканите дадени от Уейт стават основа на съвременната картомания подробно описани в „Картинен ключ към таро“ (на българския пазар може да се намери от издателство Аратрон).
1927 Осуалд Уърт отпечатва кратък езотеричен наръчник на френските окултисти придружен от 22 аркана създадени от него.
1944 Алестър Кроули публикува „Книгата на Тот“ която съдържа пълна колода Таро (78 22голям аркана и 56 малък аркана) създадени от Фрида Харис.
Информацията е предоставена от издателство „ Lo Scarabeo“ Италия.
Превод: Виктория Пандурова.

Друг поглед върху Историята на Таро

 Друг поглед върху Историята на Таро  Друг поглед върху Историята на Таро 
Картите Таро са феномен в историята на човечеството. Произходът им е обвит в тайни и е изпълнен с противоречиви твърдения. И до ден днешен няма единно мнение за призхода им. Някои изследователи твърдят, че тези карти са дошли в Европа от Индия и Китай. Други откриват техните прототипи при маврите или арабите. Трети са на мнение, че картите Таро са пренесени в Европа от циганите или са данесени от Палестина от завръщащите се кръстоносци. Много хора вярвят, че тези карти са ни завещани от древните египтяни. Един от вариантите за произхода на названието „ Таро” е египетското „ Тар- Рош” ( пътят на царете), за който става въпрос в прочутата йероглифна „ Книга на Тот”, съставена от Хермес Трисмегист ( Хермес Трижди Велики ), асоциран в Египет с Тот ( богът на мъдростта). Тази книга е направена от 78 златни пластини , гравирани с тайнствени знаци. Редица видни окултисти твърдят, че това е единствената книга, оцеляла след опожаряването на Александрийската библиотека и попадайки в ръцете на гърците и римляните, е разпространена от тях из цяла Европа.
Начало | Контакт с нас | За нас  
© Дария 2001 ЕООД Спецификациите и снимките подлежат на промяна без предизвестие и могат да се различават от показаните