Адрес на магазина

Онлайн гадаене

Гадаене с Ленорман

Бижута

Перли Окултни и езотерични символи Бижута талисмани Полускъпоценни камъни и минерали

Аксесоари

Миниатюри Подаръци за мъже

Фън Шуй символи

Фън шуй принципи и съвети  Фън Шуй за богатство  Фън Шуй за любов  Фън Шуй за късмет  Фън Шуй за дома 

Окултизъм

Ленорман и оракули   Махало за гадаене   Гадаене и ясновидство  Оргонит Руни

Карти Таро

Мини таро   Класическо Таро Луксозно Таро  Разнообразни видове Таро  Значение на картите Таро
и Мадам Ленорман 
Подредби за карти Таро   Аксесоари за Таро   История на Таро  

Кукли от порцелан

Винтидж порцеланови кукли

Технологични подаръци

Забавни подаръци Laptop Skin протектор Чанти, раници, калъфи

Информация

+359 2 9815573 +359 88 8246434 За нас

Приятели

Радиестезично махало Портал за езотерика Онлайн гадаене Семеен терапевт Посетете ни във Facebook

Фън Шуй за дома 

Начало » Фън Шуй за дома 

Фън Шуй символ   ОСЕМТЕ БЕЗСМЪРТНИ

Фън Шуй символ   ОСЕМТЕ БЕЗСМЪРТНИ
Фън Шуй символ   ОСЕМТЕ БЕЗСМЪРТНИ 
Осемте безсмъртни са китайски божества почитани от много. Те имат привилегията да се спускат от рая долу на земята за да помагат на хората да постигат целите си. Всеки от тях притежава чудотворен предмет (широко използвани в ФЪН ШУЙ като ветрило, меч, флейта и т.н.) чрез, който помагат. Основната им роля е да помагат на хората в следните аспекти: -материален успех, богатство, щастие, добра репутация, слава, късмет, военни успехи, бизнес нюх, хуманност, чест и дисциплина, успехи в духовната сфера. Поставяйки ги в дома или офиса те ще благоприятстват за всеки един от изброените аспекти. Те притежават свръхестествени способности и са способни да извършват чудеса. Тяхното присъствие допринася за добро здраве, щастие, изключително благосъстояние особено в година осмица.

Фън Шуй символ   Осемте безсмъртни Хан Джун ли

Фън Шуй символ   Осемте безсмъртни Хан Джун ли
Фън Шуй символ   Осемте безсмъртни Хан Джун ли 
Водени от Хан Джун ли, който държи магическо ветрило, с което лекува болните и съживява душите на мъртвите

Фън Шуй символ   Джан Гуолао

Фън Шуй символ   Джан Гуолао
Фън Шуй символ   Джан Гуолао 
Вторият от осемте безсмъртни, който носи бамбукова пръчка и може да става невидим

Фън Шуй символ   Кучета Фу по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Кучета Фу по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Кучета Фу по Фън Шуй 
През годините на китайския император в забранения град в Пекин Кучета Фу се намират пред императорския дворец, за да защитят императора от всякакви вреди или нежелани зли намерения от враговете му.
Кучетата Фу символизират голяма сила и голяма смелост. Тяхната роля е да защитават и да пазят вас и вашето семейство от злото. Добре е да се поставят пред входната врата заедно с двойка храмови лъвове за защита срещу нематериални зли сили.
Символизма на кучетата Фу и приложението им във Фън Шуй. Кучетата Фу във Фън Шуй, обикновено са чифт (мъжко и женско), са митични животни и пазители на небесната порта. Те имат страшни лица и мускулести тела и се смята, че са защитници, които отблъскват злото влияния и духове. От древни времена пазителите Кучета Фу са били поставяни пред всички дворци и храмове. Понякога те могат да се видят като охрана на гробници. Тяхната задача е да изследват ума и намеренията на влизащия гост. Смята се, че хората с добри мисли могат да преминат безпрепятствено покрай кучетата Фу, до като виждат лошите хора и им отказват да влязат. Кучетата Фу също така подхранват енергията Чи, която влиза в дома или в търговските помещения и по този начин носи щастие.

Фън Шуй символ   Тримата мъдреци Фук, Лук и Сау

Фън Шуй символ   Тримата мъдреци Фук, Лук и Сау
Фън Шуй символ   Тримата мъдреци Фук, Лук и Сау 
Фук, Лук и Сау са тримата мъдреци във Фън Шуй, които са известни още с името „Тримата звездни богове“. Те са най – важния символ, който се появява във всеки дом защото те обединяват:
1. Щастие, потомствен късмет.
2. Сила, авторитет, успех, просперитет, богатство.
3. Дълголетие и здраве.

Фън Шуй символ   Куан Кунг бога на войната

Фън Шуй символ   Куан Кунг бога на войната
Фън Шуй символ   Куан Кунг бога на войната 
Куан Кунг е най – известния генерал в историята на Китай. Наричан бог на войната в крайна сметка той се превръща в бог на благоденствието. Фън Шуй препоръчва поставянето на фигура на Куан Кунг в дома за късмет и благоденствие. Поставянето на фигурата на Куан Кунг обърнат към входната врата на жилището неговия „дъх“ убива и плаши негативната енергия и злите духове, които се опитват да минат през вратата. Легендата гласи, че няма зла сила или отрицателна енергия, която да не се страхува от Куан Кунг и по тази причина не се осмелява да влезе през входната врата.

Фън Шуй символ   Лю Дунбин

Фън Шуй символ   Лю Дунбин
Фън Шуй символ   Лю Дунбин 
Третия безсмъртен е Лю Дунбин, който използва меч с, който посреща злите духове и разрязва лошата енергия причинена от лоша ЧИ.

Фън Шуй символ   животни и символиката им в дома

Фън Шуй символ   животни и символиката им в дома
Фън Шуй символ   животни и символиката им в дома 
Възприемането на животните като символи на късмет е широко застъпено в Китай. Когато желаеете да подсилите дадена символична енергия, може да сложите орнамент или фигурка на съответното животно свързано с тази символика.
-Прилеп-късмет
-Мечка-защита
-Жерав-здраве и дълголетие
-Елен-късмет и богатство
-Слон-мъдрост
-Кон-признание, почест
-Леопард-сигурност, закрила
-Лъв-власт и сигурност
-Щъркел-дълголетие
-Костенурка-дълголетие

Фън Шуй символ   Дървена котка

Фън Шуй символ   Дървена котка
Фън Шуй символ   Дървена котка 
Котката носи късмет на къщата. Символ е на магическите сили на природата, символ на вечността, заради навика си да се свива на кълбо. Емблема е на независимост. Котката се използва и като символ на успеха.

Фън Шуй символ   Кокошка с пиленца кутийка

Фън Шуй символ   Кокошка с пиленца кутийка
Фън Шуй символ   Кокошка с пиленца кутийка 
Кокошката прогонва злите сили, които се страхуват от нея, кокошка с пиленца е символ на добрите отношения между родители и деца.

Фън Шуй символ   Мечка от камък

Фън Шуй символ   Мечка от камък
Фън Шуй символ   Мечка от камък 

Фън Шуй символ   Петел от камък

Фън Шуй символ   Петел от камък
Фън Шуй символ   Петел от камък 
Петелът е предвестник на утрото, на новото, олицетворява храброст и прорицание. Петелът е талисман, който отдалечава от нас злото и лошите помисли, усмирява горделивостта. Символизира стихията на огъня и предпазва дома от нечисти сили. Червеният петел пази дома от пожар, а белия - от привидения. Петелът символизира пет добродетели: достойнство по време на война, благородство в мирно време, храброст, надеждност и великодушие. Той е и фалически знак. Символ на богатия, сръчен стопанин и любвеобилен мъж.

Фън Шуй символ   Цао Гуодзю

Фън Шуй символ   Цао Гуодзю
Фън Шуй символ   Цао Гуодзю 
Четвъртия безсмъртен е Цао Гуодзю, който е облечен в официална роба и държи чифт кастанети, символ на благородническия му произход. Неговото животно е кон. Той дарява патриарха (главата) на семейството с почести и слава.

Фън Шуй символ   Дракон по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Дракон по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Дракон по Фън Шуй 
Според Фън Шуй драконът е символ на могъщество, мъдрост, величие, безсмъртие и доброта. Изображението на дракон пази дома и изгонва от него злите духове и недоброжелатели. Вътре в помещението драконът се разполага така, че в никакъв случай да не се намира по-високо от главата ви, иначе ще започне да доминира и да потиска вашата воля. Дракон с вълшебната перла на мъдростта олицетворява мъжката сила и влиянието на природните сили - това е символ на "стопанина", божествения покровител на императорите.

Фън Шуй символ   Дракон с перла по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Дракон с перла по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Дракон с перла по Фън Шуй 
Според Фън Шуй дракон с вълшебната перла на мъдростта олицетворява мъжката сила и влиянието на природните сили - това е символ на "стопанина", божествения покровител на императорите.

Фън Шуй символ   Лъвове по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Лъвове по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Лъвове по Фън Шуй 
Според Фън Шуй лъвът олицетворява с целия си вид сила и власт. Лъвът е царят на животните и преди всичко символизира царствено достойнство, сила, върховна власт. Като посланици на боговете, лъвовете се борят с демоните, обитаващи човешката душа - лъжата, завистта и алчността. Лъвът олицетворява непобедимост, но заедно с това той е хитър и лукав. Символ е на Слънцето и огъня. Алхимичен знак на златото. Открай време лъвовете символизират стремителен финансов успех и разкошен, безгрижен живот, надеждна дружба и могъщ ум.

Фън Шуй символ   Кон по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Кон по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Кон по Фън Шуй 
Според Фън Шуй конят е символ на свобода и неукротима воля. Той съчетава в себе си качествата на няколко животни - храбростта на лъва, зрението на орела, силата на вола, бързината на елена и ловкостта на лисицата. Символ е на безстрашие, военна доблест и слава. Символизира скорост и издръжливост, а така също радостта от живота, оптимизъм и добра слава. Конят носи със себе си вятъра на промяната и благоприятни промени в живота. Закрепете към гърба му или към копитото монета и тогава конят ще ви донесе заедно със славата и пари.

Фън Шуй символ   Три дракона с перла по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Три дракона с перла  по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Три дракона с перла по Фън Шуй 

Фън Шуй символ   Тройка риби с перла според Фън Шуй

Фън Шуй символ   Тройка риби с перла според Фън Шуй
Фън Шуй символ   Тройка риби с перла според Фън Шуй 
Риби – фигурки и изображения на риби са най-популярният талисман във Фън Шуй - те символизират успех във финансовата сфера. Рибата е символ на философията и мълчанието, но и символ на изпълнението на желанията, носещ изобилие и късмет, символ на справедливостта и получаването по заслуги. Фигурка на риба на бюрото спомага за успех в работата и учението. Шаранът сред рибите е символ на издръжливост и упоритост.

Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда)

Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда)
Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда) 
Хотей Бог на веселието носи щастие късмет и изобилие в дома. Изработен от зелена смола.

Фън Шуй символ   Хотей - Смеещия се Буда

Фън Шуй символ   Хотей - Смеещия се Буда
Фън Шуй символ   Хотей - Смеещия се Буда 
Може да бъде поставен напрактика навсякъде дори и в спалнята. Поставен в дневната или в семейния ъгъл (изток) носи хармония на цялото семейство като премахва проблемите и стреса. Поставен в личната стая, носи щастие, здраве, късмет и богатство, изненади и добри вести. Поставен в югоизточния ъгъл на помещенията в дома носи богатство, и добра съдба. Шефове на фирми и политици могат да го поставят в кабинета си за защита срещу неочаквано нещастие и лош късмет. Хотей е много подходящ за подарък по всякакъв повод за близки и обични хора или за „шефа“. Неговия символ е особено подходящ подарък за хора с лош късмет или преминаващи през труден период в живота. Поставен на таблото на автомобил носи на притежателя си добри вести и пожелания. Поставен върху бюро или там където работите, ускорява успехи в кариерата, повишаване на заплата и т.н. Препоръчва се да не се поставя в кухнята или тоалетната.

Фън Шуй символ   Жираф кутийка по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Жираф кутийка по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Жираф кутийка по Фън Шуй 
Според Фън Шуй символ на мъжка полова мощ, жирафът е подходящ подарък за мъже със самочувствие и висок социален статус.

Фън Шуй символ   Петел кутийка по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Петел кутийка по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Петел кутийка по Фън Шуй 

Фън Шуй символ   Слон кутийка по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Слон кутийка по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Слон кутийка по Фън Шуй 
Слонът във Фън Шуй е символ на защита, късмет, мъдрост и плодовитост. Смята се за добър Фън Шуй поставянето на слон в дома или офиса.

Фън Шуй символ   Костенурка кутийка по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Костенурка кутийка по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Костенурка кутийка по Фън Шуй 

Фън Шуй символ   Дракон кутийка по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Дракон кутийка по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Дракон кутийка по Фън Шуй 

Фън Шуй символ   Дракон кутийка малък по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Дракон кутийка малък по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Дракон кутийка малък по Фън Шуй 

Фън Шуй символ   Кокошка със златни яйца кутийка по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Кокошка със златни яйца кутийка по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Кокошка със златни яйца кутийка по Фън Шуй 

Фън Шуй символ   феникс поставка за визитки и химикалка

Фън Шуй символ   феникс поставка за визитки и химикалка
Фън Шуй символ   феникс поставка за визитки и химикалка 

Фън Шуй символ   Голяма костенурка кутийка по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Голяма костенурка кутийка по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Голяма костенурка кутийка по Фън Шуй 

Фън Шуй символ   драконова костенурка кутийка

Фън Шуй символ   драконова костенурка  кутийка
Фън Шуй символ   драконова костенурка кутийка 
Драконовата костенурка комбинира в себе си две от небесните животни (дракон, феникс, тигър и костенурка) в практиката на Фън Шуй. Тази невероятна комбинация създава хармонична връзка между дракон и костенурка, като обединява в себе си амбиция и мъдрост. Този традиционен символ от Фън Шуй, се е поставял в древните дворци за да демонстрира мир, стабилно управление на държавата, дълголетие на императора и мир в домовете на хората. Драконовата костенурка символизира висок стандарт, дълголетие и хармония във взаимоотношенията.

Фън Шуй символ   Стъклена патица по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Стъклена патица по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Стъклена патица по Фън Шуй 

Фън Шуй символ   Хотей (смеещия се Буда) - полу скъпоценен камък

Фън Шуй символ   Хотей (смеещия се Буда) - полу скъпоценен камък
Фън Шуй символ   Хотей (смеещия се Буда) - полу скъпоценен камък 
Може да бъде поставен напрактика навсякъде дори и в спалнята. Поставен в дневната или в семейния ъгъл (изток) носи хармония на цялото семейство като премахва проблемите и стреса. Поставен в личната стая, носи щастие, здраве, късмет и богатство, изненади и добри вести. Поставен в югоизточния ъгъл на помещенията в дома носи богатство, и добра съдба. Шефове на фирми и политици могат да го поставят в кабинета си за защита срещу неочаквано нещастие и лош късмет. Хотей е много подходящ за подарък по всякакъв повод за близки и обични хора или за „шефа“. Неговия символ е особено подходящ подарък за хора с лош късмет или преминаващи през труден период в живота. Поставен на таблото на автомобил носи на притежателя си добри вести и пожелания. Поставен върху бюро или там където работите, ускорява успехи в кариерата, повишаване на заплата и т.н. Препоръчва се да не се поставя в кухнята или тоалетната.

Фън Шуй символ   вол от стъкло

Фън Шуй символ   вол от стъкло
Фън Шуй символ   вол от стъкло  

Фън Шуй символ   слон от полу скъпоценен камък

Фън Шуй символ   слон от полу скъпоценен камък
Фън Шуй символ   слон от полу скъпоценен камък 

Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда)

Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда)
Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда) 
Смеещия се Буда, известен като Хотей в Япония и Майтрея в Будизма, е върховния символ на щастие в Фън Шуй. Неговата роля е да премахва проблеми, притеснения, стрес, гняв, напрежение и тъга. Той също така носи неземни богатства, успехи и добро здраве поставен в дома и офиса. Присъствието му генерира добрата енергия ЧИ, която носи хармония и благодат. В наши дни Смеещия се Буда е станал толкова популярен, че може да го срещнете навсякъде, в дневната, в хотели, храмове и водещи фирми в Азия. Когато се изобразява, Хотей обикновено носи в себе си големи, златни, китайски кюлчета, златни съдове, торба на гърба пълна с подаръци и богатства. Може да се срещне на практика с всякакви предмети съдържащи определена символика. Лицето му е овално с широка усмивка, символ на щастие и удовлетвореност. Изображението му има за цел да кара притежателя му да е винаги засмян.

Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда)

Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда)
Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда) 
Смеещия се Буда, известен като Хотей в Япония и Майтрея в Будизма, е върховния символ на щастие в Фън Шуй. Неговата роля е да премахва проблеми, притеснения, стрес, гняв, напрежение и тъга. Той също така носи неземни богатства, успехи и добро здраве поставен в дома и офиса. Присъствието му генерира добрата енергия ЧИ, която носи хармония и благодат. В наши дни Смеещия се Буда е станал толкова популярен, че може да го срещнете навсякъде, в дневната, в хотели, храмове и водещи фирми в Азия. Когато се изобразява, Хотей обикновено носи в себе си големи, златни, китайски кюлчета, златни съдове, торба на гърба пълна с подаръци и богатства. Може да се срещне на практика с всякакви предмети съдържащи определена символика. Лицето му е овално с широка усмивка, символ на щастие и удовлетвореност. Изображението му има за цел да кара притежателя му да е винаги засмян.

Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда)

Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда)
Фън Шуй символ   Хотей (Смеещия се Буда) 
Смеещия се Буда, известен като Хотей в Япония и Майтрея в Будизма, е върховния символ на щастие в Фън Шуй. Неговата роля е да премахва проблеми, притеснения, стрес, гняв, напрежение и тъга. Той също така носи неземни богатства, успехи и добро здраве поставен в дома и офиса. Присъствието му генерира добрата енергия ЧИ, която носи хармония и благодат. В наши дни Смеещия се Буда е станал толкова популярен, че може да го срещнете навсякъде, в дневната, в хотели, храмове и водещи фирми в Азия. Когато се изобразява, Хотей обикновено носи в себе си големи, златни, китайски кюлчета, златни съдове, торба на гърба пълна с подаръци и богатства. Може да се срещне на практика с всякакви предмети съдържащи определена символика. Лицето му е овално с широка усмивка, символ на щастие и удовлетвореност. Изображението му има за цел да кара притежателя му да е винаги засмян.

Фън Шуй символ   Метален Феникс за късмет и успех във Фън Шуй

Фън Шуй символ   Метален Феникс за късмет и успех във Фън Шуй
Фън Шуй символ   Метален Феникс за късмет и успех във Фън Шуй 
Подобно на Дракона, Феникс е едно от четирите небесни същества във Фън Шуй. Когато поставите феникс върху себе си, той отнема енергия Ян. Това великолепно небесно същество Ви носи щастие и много късмет. Ако в миналото сте имали лош късмет, поставете този феникс в южния сектор на хола си и го закачете нагоре, така че да може да стои грациозно. Феникса е известен също като кралят на всички крилати същества и той идва с 5 човешки добродетели, отговорност, хуманност, надеждност, състрадание и правилно поведение.

Фън Шуй символ   Дърво грозде по Фън Шуй.

Фън Шуй символ   Дърво грозде по Фън Шуй.
Фън Шуй символ   Дърво грозде по Фън Шуй. 
Легендата във Фън Шуй гласи, че гроздето носи голям успех в близко бъдеще. Поставянето на грозде в дома символизира идващо голямо щастие за дома и успех в съдбата на всеки от членовете на семейството. Гроздето е особено подходящо ако човек се е насочил към нова работа, преместване на ново място или започване на бизнес е препоръчително поставянето на грозде за да предизвика късмет в начинанията.

Фън Шуй символ   Дърво ябълка по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Дърво ябълка по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Дърво ябълка по Фън Шуй 
Ябълковото дърво във Фън Шуй носи хармония и спокойствие в семейството. За младо момиче ябълката символизира красота и плодовитост.

Фън Шуй символ   Дърво мандарина по Фън Шуй

Фън Шуй символ   Дърво мандарина по Фън Шуй
Фън Шуй символ   Дърво мандарина по Фън Шуй 
Мандариновото (портокалово) дърво във Фън Шуй е символ на щастие и изобилие когато е поставено в дневната. За китайците мандарината (портокала) винаги са символизирали късмет и изобилие и причината е в названието и по – точно как звучи на китайски. Традиционно китайците си подаряват един на друг мандариново (портокалово) дърво за нова година като щастлив символ като по този начин си пожелават изобилие и късмет.

Фън Шуй символ   Ли Тъгуай

Фън Шуй символ   Ли Тъгуай
Фън Шуй символ   Ли Тъгуай 
Петия безсмъртен е Ли Тъгуай, който е учителят на свръхестествените способности. Представян е като просяк наведен с железни предмети.

Фън Шуй символ   Хан Сянзъ

Фън Шуй символ   Хан Сянзъ
Фън Шуй символ   Хан Сянзъ 
Шестия безсмъртен е Хан Сяндзъ, който свири на флейта за да генерира добра енергия ЧИ около него, с която подсилва лечителската си енергия. Негова задача е да кара цветята да растът и цъфтът постоянно. Негов ментор бил Лю Дунбин и станал безсмъртен през 820г от новата ера. Негова емблема е флейтата, която е в състояние да възпроизвежда шест оздравителни звуци (лечебни звуци) и е патрон (покровител) на музикантите.

Фън Шуй символ   Лан Цайхъ

Фън Шуй символ   Лан Цайхъ
Фън Шуй символ   Лан Цайхъ 
Седмия безсмъртен е Лан Цайхъ. Според Фън Шуй, тя е жена, която носи в себе си кошница с цветя и носи късмет на младите жени. Тя е покровител на цветарите и градинарите.

Фън Шуй символ   Хъ Сиенгу

Фън Шуй символ   Хъ Сиенгу
Фън Шуй символ   Хъ Сиенгу 
Последния безсмъртен е Хъ Сиенгу. Според Фън Шуй тя е жена, която наси свещения лотос и мухоловка, с които благославя браковете и семействата, като ги дарява с щастие и безоблачно съжителство. Тя става безсмъртна през 7-ми век след като изяжда праскова.
Начало | Контакт с нас | За нас
© Дария 2001 ЕООД Спецификациите и снимките подлежат на промяна без предизвестие и могат да се различават от показаните